De Toyota Supra A90 is geboren en getogen op de Nürburgring. Zijn badge is zelfs gevormd naar een de Wehrseifen-bocht op de Nordschleife. Alles duidt erop dat de A90 een bloedsnelle tijd neer gaat zetten. Toyota wacht nog even met een poging en waagt zich wel alvast aan een uitspraak: de Supra moet in 7 minuten en 40 seconden rond kunnen.

‘We hebben nog geen officiële tijd’, vertelt Tada aan website Road & Track. ‘Op een dag schakelen we misschien de snelheidsbegrenzer uit en zetten we een tijd neer’, zegt hij. ‘Maar zelfs zoals ie nu is, is hij erg snel. Hij brak met gemak de acht minuten. 7:50 of 7:40 doet hij met gemak.’

Zeven minuten en veertig seconden. Dat is zo snel als een Porsche 911 GT3 uit 2009, een Lamborghini Murciélago LP-640 of een Bugatti Veyron – al is dat laatste monster met 1.000 pk uiteraard niet gebouwd voor snelle rondetijden. Ook indrukwekkend: de tijd is één seconden langzamer dan een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met 170 pk meer.

Je kunt veel vinden van wat de zoektocht naar snelle Nürburgring-tijden doet met het comfort van een auto en dan heb je gelijk – echter kun je er niet omheen dat deze tijd met een vermogen van 340 pk zeer indrukwekkend is. Wij zitten er klaar voor, Toyota.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)