Lang geleden, toen je nog lief, klein en schattig was, heb je vast weleens gespeeld met een Tonka Truck. Je weet wel, die gele speelgoedtrucks – met grote laadbakken en dikke banden – die je niet kapot kon krijgen, al deed je nog zo je best. Je ultieme kinderwens was natuurlijk om ooit echt in zo’n robuust ding te rijden. Die droom zou nu zomaar eens werkelijkheid kunnen worden: dit is de Toyota Tonka Truck.

Is het echt waar?

Ja, het is echt waar. Hij is gebaseerd op de Toyota Hilux en is gigantisch genoeg om voor een halve monstertruck door te gaan. Waarom Toyota ‘m gebouwd heeft? Nou, Tonka is 70 jaar geworden, en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarnaast hadden ze als kind waarschijnlijk dezelfde droom als jij. Ook een aardige bijkomstigheid: de Hilux wordt in 2018 50 jaar, dus dit is een passend verjaardagscadeautje. Iets te vroeg, maar ach, ons hoor je niet klagen.

Iets sterker dan de basisschoolspeeltjes

De Tonka Trucks uit je jeugd zagen er dan wel stoer en sterk uit, maar je kwam er in de zandbak maar beperkt ver mee. De volwassenenversie is uitvoerig getest en beproefd in de woestijn van Australië en kent geen genade voor obstakels. Hij staat op een heavy-duty onderstel en z’n bodem wordt beschermd door dikke platen. De offroad-extra’s zijn verder niet lastig te spotten: een snorkel, led-lichtbalken en een joekel van een lier springen meteen in het oog.

Is de Toyota Tonka Truck zo groot als ie lijkt?

En of. De 35-inch banden zijn 12 inch groter dan die van de standaard Hilux. Ook weegt ie 300 kilo meer, is ie 30 centimeter breder en 20 centimeter hoger. Hij heeft een 2,4-liter viercilinder dieselmotor en wij houden nu al van ‘m.

Er is slechts één probleem: hij is niet te koop. De Toyota Tonka Truck is slechts een promotiedingetje en is dus niet voor de consument bedoeld. Het stelt je wel voor een leuke uitdaging: koop een standaard Hilux en maak ‘m net zo bruut als dit geval.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)