Het is een veelgebruikt gezegde: wanneer je in een nieuwe auto bij de dealer wegrijdt, halveert de waarde vrijwel onmiddellijk. Ford wist vrijwel zeker dat dat niet het geval zou zijn met de nieuwe GT, en dus werd op aandringen van gretige klanten de productie verhoogd. Een nieuw exemplaar kostte in Nederland zo’n 550.000 euro. Zelfs dat was niet genoeg om te voorkomen dat er een paar mensen teleurgesteld moesten worden.

De schaarste van de auto betekende dat eerste eigenaren van de Ford GT een leuke zak geld konden verdienen aan het verkopen van de 656 pk krachtige supercar. Iets wat Ford eigenlijk niet wilde, want de auto was voor liefhebbers. Daarom stelde Ford een clausule op in het verkoopcontract van de GT. Nieuwe kopers mochten hun nieuwe auto de eerste twee jaar niet verkopen. En raad eens hoe lang dat geleden is?

Tweedehands Ford GT en dan niet zomaar een

De gelukkige koper van dit exemplaar bracht een bod uit van omgerekend 1.361.285 euro. Hij kocht hiermee niet een standaard tweedehands Ford GT. Hij kocht de ’66 Heritage Edition, die werd gemaakt om de overwinning van GT40 op Le Mans in 1966 te vieren. De weg naar deze overwinning wordt dit jaar nog vertoond in de film Ford v Ferrari. De speciale GT heeft nog maar 48 kilometer op de teller staan – je kunt er dus wel vanuit gaan dat de GT gekocht was als investering. Een goede, zo blijkt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)