Meer is altijd beter. Meer cilinders, meer vermogen en uiteraard meer wielen. Daarom schuift Hennessey Performance twee extra wielen aan de nieuwe Ford F-150 Raptor. Oh, en meer vermogen, duh.

De Texaanse tuner schiet met zijn pistolen in de lucht en noemt de zeswieler VelociRaptor 6×6 Concept. Dat laatste woordje kun je direct vergeten, want de allesverwoester gaat komen. Wij kunnen niet wachten.

De kit voor de VelociRaptor 6×6 bestaat uit nieuwe schokdempers, 20-inch wielen met offroadbanden en een ga-NU-aan-de-kant-voorbumper, met een nieuwe rolbar en verblindende ledverlichting. De differentiëlen kunnen ‘op slot’ voor het betere offroadwerk.

Hennessey haalt een ganzenveertje langs het blok en kietelt de 3,5-liter V6 tot meer dan 600 pk. Daarbij krijg je een nieuwe uitlaat, een nieuwe intercooler en nieuwe software voor de ECU. De automatische bak met tien versnellingen blijft gewoon. Dikke Brembo remmerij, meer leds, bepantsering en unieke interieur-upgrades behoren tot de opties.

Wat gaat de VelociRaptor 6×6 kosten?

De VelociRaptor 6×6 gaat 260.000 euro kosten en dat is best cheap. Oké, het is mokertje veel geld, maar in vergelijking met de Mercedes-AMG G 63 6×6 (400.000 euro) is het een koopje. Het is nog niet helemaal zeker wanneer het ding alles komt verwoesten, maar je kunt hem nu alvast bestellen bij Hennessey Performance.

Lees ook dit even: De brute Ford Bronco komt terug!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)