Niet alle schuurvondsten verstoppen zich in een stoffig schuurtje op een verlaten terrein in Kutzleben (Duitsland). Soms verstoppen ze zich in duidelijk zicht. Zoals deze verlaten Subaru-showroom op Malta.

Het verhaal achter deze niet-schuurvondst

Volgens CarAddiction opende de Subaru-dealer in 1970 de deuren. En aangezien het de enige dealer was, zag de eigenaar ook geen noodzaak om te innoveren of de showroom op te frissen. De jaren-zeventig vibe bleef hangen.

In de jaren ’90 begon echter een andere ondernemer Subaru’s te importeren en verkopen, met een moderne showroom. De verouderde dealer verloor zijn klanten en sloot zijn deuren niet veel later voorgoed. De auto’s op voorraad bleven staan.

Het is alsof je door de stoffige ruiten naar een vreemde jaren-zeventig en -negentig tijdcapsule loert. Er staat bijvoorbeeld een gloednieuwe Subaru XT 4WD Turbo, waarschijnlijk met de laagste kilometerstand voor dat model ter wereld. Wat zou ie waard zijn?

De lading instap-Impreza’s wekt nostalgische gevoelens op. Uiteraard wit uitgevoerd, want dat blijft lekker koel in de warme zomers van Malta. De wieldoppen zijn nog meer ’90s dan een Game Boy. In een hoekje staan nog twee Subaru’s Sambar. En dan zijn er nog geruchten over een eventuele opslag. Mocht je toevallig een vakantie boeken naar Malta, hieronder vind je het adres.

De verlaten Subaru-showroom op Malta

Reacties

  • k heeft op 6 februari 2018 geschreven:

    te gek hier zou ik wel eens heen willen, ik heb jaren geleden een impreza 1.6gl gehad en ik weet dat dat niet veel bijzonders is maar daardoor ben ik aangestoken met het Subaru virus voornamelijk vanwege de wegligging als je er bv een setje gtt velgjes onder monteert. zou er toevallig een plus staan met gtt of wrx er in dan gaat hij mee naar huis goedschiks og kwaadschiks

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear