Wat kost een sterk verhaal dat je de komende jaren op verjaardagen kunt blijven vertellen? Reken maar even mee. Op de A28 tussen Staphorst en Hoogeveen zette de politie een auto aan de kant die 155 km/u reed waar 100 km/u is toegestaan. Dat zou op zichzelf al vervelend genoeg moeten zijn, want door de overtreding mocht de bestuurder zijn rijbewijs inleveren. Dat was de eerste boete, waarvan de rechter de hoogte bepaalt. De passagier wilde wel verder rijden, en toonde een rijbewijs aan de politie. Het roze pasje bleek niet van hem te zijn, maar van zijn broer, dus kreeg deze snoodaard een boete voor het vals identificeren. Nummer twee.

Achterin zaten nog twee mensen, die geen familie waren van de voorste twee. Dus kregen alle inzittenden een boete van 390 euro voor het niet houden van anderhalve meter afstand. De teller staat nu op zes. De achterste passagiers mochten niet verder rijden, want de ene had geen rijbewijs en die van de andere was ongeldig verklaard. Geen probleem, want ze zouden iemand bellen die ze op zou halen. Tenminste, dat is wat ze zeiden tegen de politie.

Een uur later zagen de agenten dezelfde auto rijden, en besloten te kijken wie er achter het stuur zat. Je raadt het al: het was een van de passagiers. De man die eerder verklaarde geen rijbewijs te hebben, zat doodleuk met het stuur in zijn handen. Hij kreeg alweer een boete (nummer zeven!) en de auto werd geconfisqueerd. In totaal harkten de vier minimaal 3.000 euro aan boetes binnen, maar dat zou ook zomaar nog een stuk hoger kunnen uitvallen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)