Dat is een mooie vangst. Je kijkt naar 6.250 kilo aluminium en koolstofvezel. Of minimaal 5 miljoen euro aan volbloed raceauto’s voor op de openbare weg. In Nederland kwamen maar liefst vijf Porsche Carrera GT’s bij elkaar. Dat is één derde van alle Carrera GT’s die ooit op Nederlands kenteken hebben gestaan. Dat zijn er best veel als je nagaat dat er maar 1.270 auto’s voor de hele wereld zijn geproduceerd.

De Porsche Carrera GT’s waren allemaal tegelijk voor onderhoud bij Porsche Centrum Gelderland. Geen slechte werkdag voor een aantal monteurs, lijkt ons zo. Een kans om vijf Porsche Carrera GT’s in vijf verschillende kleuren op de foto te zetten, die krijg je niet veel vaker. Alhoewel, als de onderhoudsintervallen gelijk lopen, dan over een jaartje waarschijnlijk weer. Hoe dan ook was het een mooi moment voor een photoshoot.

Specificaties Porsche Carrera GT

De V10 is een doorontwikkeling van een geflopt F1-project. Gelukkig was het succes in de F1 geen voorbode van deze auto, want in de Carrera GT voelt de motor zich fantastisch thuis. De 5,7-liter tiencilinder produceert 612 pk en schakelen gaat altijd via een handbak. De enige ESP op de auto is je eigen rechtervoet, dus pas op.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)