Bizarre beelden uit Manhattan, New York. Daar crashte een gemodificeerde Porsche Carrera GT op een andere auto, waarna hij probeerde te vluchten. De Porsche had veel schade, maar wist zich toch uit de voeten te maken. De auto zou gestolen zijn, zo meldde Fox 5 New York – latere berichtgeving geeft aan dat de eigenaar de auto zelf bestuurde. Hij zou onder invloed van drugs zijn geweest.

De bestuurder liet een spoor van vernieling achter, maar werd ondanks verwoede vluchtpogingen gepakt door de politie. Het gaat hier om een Gemballa Mirage GT, waarvan er maar 25 bestaan. De supercar is waard wat een gek ervoor geeft, maar hou rekening met prijzen boven de 700.000 euro.

Gemballa installeerde een luchtinlaat op het dak en een vrijer ademend uitlaatsysteem. Een verse portie bytes voor de ECU zorgt ervoor dat er zo’n 60 pk extra vrijkomt. Het vermogen na de aanpassingen is 670 pk, het koppel bedraagt 630 Nm. De nieuwe 0-100-tijd is 3,7 seconden en de top is 335 km/u. Maar Gemballa stopte daar niet. De dempers maakten plaats voor instelbare dempers, die met een druk op de knop de hoogte van de auto laten toenemen. De lastige koppeling werd vervangen voor een makkelijker te bedienen exemplaar. Je zou dus kunnen stellen dat deze GT praktischer is geworden.

Gemballa Mirage GT vlucht na ongeluk

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Exotics Vs Classics (@speedtimers) on

De nasleep

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hines’ (@lude2lust) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)