We snappen heel goed dat je in deze tijden misschien liever niet wilt vliegen om op vakantie te gaan. Dat je de auto pakt, hoeft echter niet te betekenen dat je niet óók een vliegtuig kunt pakken. Als je nog een goede eindbestemming zoekt voor een toffe roadtrip, kijk dan niet verder. In Stockholm, zo’n 17 uur met de auto vanuit het midden van Nederland, kun je slapen in een vliegtuighotel. Een omgebouwde Boeing 747-212B biedt in totaal 33 kamers en 76 bedden.

Even een huishoudelijke mededeling. De Nederlandse overheid geeft momenteel het advies om alleen naar Zweden te reizen als het noodzakelijk is, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om alvast een reis te gaan plannen voor wanneer de kust weer veilig is. Voorpret is immers de leukste pret. Dit vliegtuighotel wilden we je in ieder geval niet onthouden. Sla het op en begin alvast je vrienden enthousiast te maken.

Het vliegtuighotel heet officieel Jumbostay en de vanafprijzen zijn een stuk lager dan je misschien zou verwachten. De goedkoopste kamer, die je dan deelt met anderen, kost omgerekend zo’n 45 euro per nacht. Een standaardkamer met wc kost zo’n 80 euro. Er zijn drie suites beschikbaar, waarbij je eigenlijk wel in de cockpit wilt slapen. Die kamer kost minimaal 180 euro per nacht. Een andere suite bevindt zich helemaal achterin het vliegtuig, en is nog nét iets duurder.

In het midden van het vliegtuig bevindt zich een bar waar je een drankje kunt doen of kunt ontbijten. Het vliegtuighotel bestaat sinds 2009 en bevindt zich pal naast het vliegveld van Stockholm. Een retourtje boeken bij KLM is dus een stuk eenvoudiger, maar een roadtrip, zeker in deze tijd, lijkt ons de leukste optie. Dan kun je ook een nachtje in Hamburg en Kopenhagen blijven pitten. En daarna lekker doorrijden naar het noorden. Want dwars door Zweden rijden, dat moet je sowieso een keer gedaan hebben in je leven.

Reacties

  • Leon Olsthoorn heeft op 30 juli 2020 geschreven:

    In Vlaardingen is een privéjet omgebouwd tot 4 persoons “buiten hotelkamer”! Geen geduld of risico’s nodig!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear