De Volkswagen Golf GTI ClubSport S is de heerser van de voorwielaandrijvers op de Nürburgring. Maar de Duitsers blijven hongerig en verpletteren hun eigen record met bijna 2 seconden! Volkswagen mocht al trots zijn op de tijd van 7:49,29. Nu doet de Golf met de lange naam het in een indrukwekkende 7:47,19.

Waarom is de über-voorwielaandrijver ineens sneller? Heeft Volkswagen de vrouw en hamster van de coureur gegijzeld als motivatie? Of zal het er iets mee te maken hebben dat de omstandigheden nu beter zijn? De lucht is immers een chilly 8 graden, waardoor er meer zuurstof voorhanden is dan bijvoorbeeld bij 20 graden. Of voelt Volkswagen de druk van aankomende Honda Civic Type R? Of wordt er weer lekker gesjoemeld Wolfsburg?

Volkswagen Golf GTI ClubSport S verbreekt eigen Ringrecord

Reacties

 • Piet Paaltjens heeft op 6 januari 2017 geschreven:

  dag Dries,
  wat je zegt klopt helaas niet. De Civic had wel een rolkooi, geen passagiersstoel en dus maar één voorstoel. Er is wat dat betreft geen verschil.

  Reageer
 • Dries Schuddinck heeft op 8 december 2016 geschreven:

  In mijn ogen is dit geen eerlijke concurrentie met de Civic Type R. Civic had een achterbank, geen rolkooi en gewoon banden. De clubsport doet het zonder achterbank, met rolkooi en met semi slicks.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)