Zie jij het idee van een gestripte, 325-pk sterke race-Golf wel zitten? Volkswagen ook. Daarom hebben ze deze bruut uitziende versie ontwikkeld 'ter evaluatie'.

Ja, Volkswagen denkt er serieus over na om per 2016 een raceauto te gaan bouwen die voldoet aan de eisen voor de Touring Car Racer International Series (TCR), zoals Seat al doet met de Leon Cup Racer. Sterker nog: als onderdeel van de ontwikkelingsfase komt het Liqui Moli Team Engstler dit weekend met twee van deze monster-Golfjes in actie op de Red Bull Ring.

Op basis van het MQB-productiemodel pakte het team van VW Motorsport, onder leiding van Jost Capito (aan wie we onder andere de vorige Ford Focus RS te danken hebben), de Golf VII beet, trokken ze alle onnodige troep eruit en maakten ze 'm 40 centimeter breder. Ze monteerden een splitter, een koolstofvezel achtervleugel, een veilige rolkooi en een FIA-goedgekeurde brandstoftank.

De motor komt regelrecht uit de Golf R: de bekende 2,0-liter turbo, in dit geval met 330 pk en 410 Nm, gekoppeld aan een zestraps DSG-bak. In tegenstelling tot in de Golf R drijft ie in dit geval alleen de voorwielen aan.

De laatste vier races van het TCR-seizoen worden gebruikt om de race-Golf in competitie te testen, waarna Volkswagen zal beoordelen of ze de auto gaan doorontwikkelen voor een klantenraceprogramma in 2016.

Reacties