Alle (wannabe) racers opgelet! Dit is de vernieuwde Volkswagen Golf TCR voor 2017. Nu met meer vermogen en meer downforce. Geef toe: je wilt hem.

Met de Volkswagen Golf TCR mag je meedoen in de TCR International Series. De TCR (niet te verwarren met Taxi Centrale Renesse) is een toegankelijke vorm van touring car-racen. Audi biedt bijvoorbeeld de Audi RS 3 TCR aan en je hebt ook nog TCR-varianten van de Peugeot 308, Opel Astra en Seat Leon. En de Lada Vesta.

Volkswagen plukt nu 350 pk uit de 2,0-liter benzinemotor. De Golf is het helemaal zat om een burgerbak genoemd te worden: de neus oogt nu ongeveer dertig keer agressiever en de wielkasten zijn breder en vierkanter. Bouwden ze in Wolfburg maar een Volkswagen Golf TCR voor de straat…

De race-ingenieurs verbeterden de betrouwbaarheid van de onderdelen en de sequentiële versnellingsbak is scherper dan voorheen. Het elektronische stuurbekrachtigingssysteem is eveneens nieuw.

Kopen? Hij kost je zonder belastingen 90.000 euro. Met BPM hoef je gelukkig geen rekening te houden. Voor zo’n 30.000 euro minder heb je een GTI ClubSport S. Daarmee mag je wel de straat op.

Advertentie

Reacties

  • rick heeft op 20 juni 2017 geschreven:

    mooi hoor

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie