Fabrikanten verzinnen de meest vreemde kreten om hun energiezuinige (lees: minder slurpende) modellen aan het grote publiek te slijten. De kleur groen wordt doorgaans in verband gebracht met het milieu. Waarom ze bij VW kiezen voor blauw is een raadsel.
 
Dat de Duitse fabrikant de smaak te pakken heeft, blijkt wel uit het feit dat zo’n beetje het voltallige gamma voortaan in een BlueMotion-versie te bestellen is. Het virus begon met de Polo en heeft daarna de Passat besmet, onlangs gevolgd door de Golf-reeks en de Jetta. Ook voor de Touran staat een dergelijk programma op stapel. Nu is het nog wachten op de Tiguan en grote broer Touareg. Alhoewel valt in de laatste categorie waarschijnlijk weinig winst te behalen. Lekker milieuvriendelijk, zo’n V10 TDI BlueMotion.
 
Het BlueMotion-programma in de Golf Variant en in de Jetta levert de fabrikant wel een A-label op. De 1,9-liter TDI komt in beide modellen op één liter diesel 21,7 kilometer verder. Dat resulteert in een CO2-uitstoot van 122 gram per kilometer. De Golf Variant BlueMotion is er vanaf 28.000 euro, tegen 28.220 euro voor de ‘blauwe’ Jetta.

Reacties