‘Hier is een sportieve versie van de Volkswagen Jetta’, vond VW Amerika in 1984 wat sufjes klinken. Daarom bedacht het marketingteam van Volkswagen om de Jetta GLI aan te kondigen als ‘een GTI met een kofferbak’. Klinkt een stuk beter, nietwaar? Veertig jaar na de introductie van de Jetta GLI viert Volkswagen de snellere sedan met een gelimiteerde versie.

De Jetta wordt hier al een tijdje niet meer verkocht, helaas. Volkswagen bouwt 1.984 GLI’s in drie verschillende kleuren. De versie hierboven draagt de kleur ‘Pure Gray’. Voorin ligt een 2,0-liter turbomotor die 231 pk en 350 Nm koppel produceert. Amerikanen kunnen de Jetta GLI bestellen met een handbak met zes versnellingen of een DSG-automaat met zeven versnellingen.

Mensen die bij je instappen zullen gegarandeerd weten dat je geen normale Jetta hebt. Natuurlijk is er een referentie naar je speciale Jetta in de deurlijst, maar ook een labeltje aan de stoelen en de bodem van de bekerhouders verwijzen naar de gelimiteerde versie. Verder zijn er grotere remmen dan bij de standaard Jetta, een sperdifferentieel, verstelbare dempers en een sportuitlaat.

De prijs van de Volkswagen Jetta GLI

Volkswagen omschrijft de Jetta GLI als een ‘toegankelijke, Duitse performance sedan’. Hoe toegankelijk? De Jetta met handbak gaat voor 28.085 dollar wat omgerekend ongeveer 25.000 euro is. Voor de GLI met automaat ben je in Amerika 28.885 dollar kwijt. Omgerekend is dat ongeveer 26.000 euro. In Nederland heb je daarvoor net een Polo. Het is niet eerlijk.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie