Nee, niet zo’n elektrische stoel. Zo erg zijn ze bij Volkswagen ook weer niet. Dit is een kantoorstoel met elektromotoren, waardoor je naar het koffieapparaat kunt rijden, in plaats van dat je moet opstaan. De creatie van Volkswagen Noorwegen gaat dwars tegen het opdringerige advies van je slimme horloge in om regelmatig op te staan.

Je moet voor gebruik de stoel ontgrendelen, waarbij je echt een claxon hoort. Met een actieradius van maar liefst 12 kilometer moet je wel een dag door kunnen met de stoel. Omdat de topsnelheid een (voor het kantoor) serieuze 20 km/u is, heeft Volkswagen wel een gordel gemonteerd op de elektrische stoel. Ook handig is de kofferbak die precies 0,005 vierkante meter groot is. Genoeg plek voor je laptop.

Inclusief party-verlichting

De stoel is uitgerust met led-verlichting waardoor er geen geldige reden meer is om de donkere uurtjes niet op kantoor te zijn. Voor de personeelsfeestjes komt hij ook goed van pas, want hij heeft ‘Office Party Lights’ in verschillende kleuren en een geluidsinstallatie. Ook kun je een treintje vormen met andere (ouderwetse) bureaustoelen.

Verder is de elektrische bureaustoel van Volkswagen voorzien van een achteruitkijkcamera, parkeersensoren, stoelverwarming en richtingaanwijzers. Volkswagen Noorwegen bouwt er helaas maar ééntje. Je mag een proefrit boeken, maar daarvoor moet je dus wel naar het land van de Fjorden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)