Een goede rit zonder muziek is als knapperige crackers eten zonder je kunstgebit; uiteindelijk werkt het wel, maar het is toch minder aangenaam. Vrijwel elke auto is tegenwoordig gelukkig voorzien van bluetooth of een audiokabeltje. En zo niet, dan is het kinderspel om iets te regelen. De chillste manier om Spotify te luisteren in de auto is via Apple CarPlay of Android Auto. De muziekkwaliteit neemt niet per se toe, maar het wisselen van lijstjes is een stuk eenvoudiger en veiliger dan via je telefoon.

Voor auto’s zonder schermpje

Geen CarPlay of Auto? Dan is er nu Spotify Car Thing, een officieel product van Spotify. Het is een los schermpje met een draaiknop die louter de functie heeft om muziek luisteren via Spotify makkelijker te maken. Het schermpje toont geen navigatie of WhatsApp-berichten, enkel en alleen Spotify.

Is Spotify Car Thing niet wat nutteloos?

Je zou kunnen beargumenteren dat een goede telefoonhouder het schermpje al buitenspel zet. En zeker als je één keer per rit een afspeellijst selecteert, heb je daar gelijk in. Maar als je navigeert op je telefoon en daarnaast noest wilt zappen, dan is een gadget als deze wel handig. Of als je normaal gezien via de audiokabel verbindt en dus geen ‘volgende’ of ‘vorige’ knoppen hebt. Het is dus een speeltje voor de intensieve Spotify-gebruiker.

Hoe werkt het?

Je moet Spotify Car Thing verbinden met je autoradio via USB, een audiokabel of bluetooth. Daarna moet je je telefoon via bluetooth met het apparaatje koppelen. Zonder telefoon werkt het ding niet. De gadget luistert naar ‘Hey Spotify’ om via spraak bediend te worden. Daarnaast is er de draaiknop en is het schermpje aanraakgevoelig. Met vier sneltoetsen kun je direct naar je favoriete lijstjes.

Wat kost de Spotify Car Thing?

Voor nu is het schermpje gratis voor geselecteerde Premium-abonnees in Amerika. Daarna gaat Spotify het schermpje verkopen voor 79 dollar, zo’n 66 euro. Het is nog niet duidelijk of er plannen zijn om het schermpje naar Nederland te halen. Op de website van de streamingdienst kun je in ieder geval wel je naam op de lijst zetten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear