In 2016 maakten we voor het eerst kennis met Volkswagens elektrisch ID-lijn. Het eerste model was de Volkswagen ID.3. Die is volgens het merk nu wel toe aan een opfrisbeurt. Dus worden vandaag de eerste schetsen van het nieuwe ontwerp getoond. Zowel de binnenkant als de buitenkant worden gewijzigd – logisch bij een nieuw model. Alleen niet al te veel. Maar het belangrijkste nieuws is dat de software eindelijk op de schop gaat.

Het uiterlijk van de tweede generatie Volkswagen ID.3 is wat minder lief, zo maken we op uit de eerste tekeningen. Hij lijkt twee wenkbrauwen op de motorkap te hebben, boven de koplampen. Van de achterkant lijkt ie nog gewoon op eerste ID.3. En dat geldt ook voor het interieur.

Weinig échte knoppen in de nieuwe Volkswagen ID.3

Juist in dat interieur hadden we graag wat aanpassingen gezien. Het is geen geheim dat eigenaren van Volkwagens niet zo lekker gaan op alle digtale aanraakveegknopjes. Volkswagen-baas Thomas Schäfer deelde laatst nog dat hij graag drukknoppen terugbrengt op de stuurtjes van Volkswagen.

Nu vertellen deze schetsen niet het hele verhaal, maar het ziet ernaar uit dat de nieuwe ID.3 wederom vol aanraakknoppen zit. Wel komt er nieuwe software in de ID.3 waardoor updates door de lucht mogelijk zijn en hij kan onthouden hoe hij moet parkeren.

Het interieur wordt trouwens gemaakt zonder dierlijke materialen. Dus heel, heel vega allemaal. Meer informatie, zoals de specificaties en prijzen van de nieuwe ID.3, volgen nog. Wel weten we dat Volkswagen het model in grote aantallen gaat produceren. En niet alleen in de fabrieken in Zwickau en Dresden bouwen, maar ook op de hoofdvestiging in Wolfsburg. Hallo Golf!

Reacties

  • Weer datzelfde gepapegaai heeft op 2 december 2022 geschreven:

    Het spook van de iDrive komt weer voorbij. 1 zelfbenoemde autojournalist roept iets en de rest roept het na. Ten eerste is er niets mis met de bediening van de ID modellen (uit ervaring!!). Ten tweede zie je onder het touchscreen twee horizontale balken zitten. Daarop zitten knoppen voor bijvoorbeeld de temperatuur van de airco. Net als bij de huidige serie. Om de onkunde van sommige journo’s (niet specifiek TG) te illustreren: er zijn er geweest die beweerden dat het belachelijk is dat je alleen maar via een touchscreen de airco kan bedienen. Die hebben dus duidelijk nooit fysiek in die auto gezeten maar roepen er wel dingen over…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)