De auto die je wist dat zou komen, is eindelijk hier. Volkswagen presenteert vandaag de ID.7 en je mag het voor het gemak zien als een elektrische Passat. Het is één van de tien (!) elektrische modellen die Volkswagen wil lanceren vóór 2026, waarmee ze ‘in alle segmenten vertegenwoordigd willen zijn’. Voor de onthulling draagt hij een speciale uitdossing die lijkt op een ingezoomde QR-code.

Niet echt handig als je de code wilt scannen, dus plaatse Volkswagen kleinere versies op de motorkap en op de zijruiten. Overigens krijgen wij gewoon een 404-error als we de code scannen. Wat direct opvalt aan de Volkswagen ID.7 is het lange dak dat helemaal doorloopt tot de bips. Een doorlopende daklijn maakt de auto aerodynamischer en je ziet dit meer en meer op sedans.

De actieradius van de Volkswagen ID.7

Een lagere luchtweerstand zorgt voor een zuinigere auto en dus een groter bereik. De actieradius van de grote sedan moet volgens Volkswagen uitkomen op 700 kilometer. Verdere specificaties hebben we helaas niet. Wel weten we dat hij op het MEB-platform staat, net als de andere auto’s uit de ID-serie, tot de Buzz aan toe.

Met een wielbasis van 2,97 meter moet je achterin prima kunnen zitten. Via het infotainmentscherm kun je in de Volkswagen ID.7 de luchtstroom sturen. Je hoeft dus niet meer zelf aan de ventilatieopeningen te zitten. Bovendien gaat de airco of de verwarming al automatisch aan als je in de buurt komt van de auto, zodat de cabine sneller warm is.

Groter scherm, nog wel sliders

De baas van Volkswagen beloofde al eerder beterschap als het ging om het infotainmentsysteem. Het scherm is in ieder geval gegroeid naar 15 inch en de sliders van de verwarming zijn dit keer verlicht. De teller achter het stuur ziet er ook al wat mooier uit dan het kleine losse schermpje. Ook zou de auto augmented reality hebben in de head-up display.

Wanneer komt de Volkswagen ID.7?

Volkswagen gaat het definitieve productiemodel aan de wereld laten zien in het tweede kwartaal van 2023. Daarna mogen de orderboeken open en kan de auto worden besteld. Wanneer de Volkswagen ID.7 exact geleverd gaat worden, is nog niet bekend.

Reacties

  • Arriverdeci heeft op 4 januari 2023 geschreven:

    Zeg maar Ciao! tegen Musk en zijn rommel. Dit is de definitieve doodsteek voor Tesla.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)