Volkswagen kleinste SUV krijgt vandaag samen met de grootste SUV van Seat zijn prijs. De Volkswagen T-Cross prijst zichzelf nét onder de Volkswagen Golf – en ruim boven de 10 centimeter lagere en 6 centimeter kortere VW Polo. De Volkswagen T-Cross komt in april naar Nederland.

De prijzen van de Volkswagen T-Cross beginnen bij 22.620 euro. Dat is 1.000 euro minder dan een Golf moet opbrengen. Een Polo begint bij 16.221 euro. De bovengenoemde prijs is de 1.0 TSI-uitvoering met 95 pk. Met een DSG-bak stijgt het vermogen naar 115 pk en de prijs naar 27.770 euro. Dan krijg je direct de luxere Life-uitvoering.

Volkswagen T-Cross: kleurenfestijn

De bagageruimte van 385 tot 1.281 liter is de grootste in zijn segment, claimt Volkswagen. Standaard staat de T-Cross op 16-inch velgen en je kunt desgewenst een maatje of twee opschalen. Rijders met sportieve ambities (of wie dat wil uitstralen) kunnen kiezen voor een R-Line-pakket met dikkere bumpers en een dikkere grille.

Leuk wordt het bij de design-pakketten. Daarin vind je bijvoorbeeld gele of groene velgen met bijpassend gekleurde spiegelkappen. Zoek naar de namen Bamboo Barden of Energetic Orange in de optielijsten. Wel even goed nadenken met welke lakkleur je dat wilt combineren.

Adaptieve onderstelregeling, keyless entry, parkeerhulp, ledkoplampen en een Beats-audiosysteem staan ook in de prijslijsten. De T-Cross is ook te bestellen met het volledig digitale instrumentarium. Audi noemt het Virtual Cockpit, bij Volkswagen heet het Active Info Display. Je kunt ‘m nu direct bestellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)