Zoals al eerder bij de Arona schreef Seat een prijsvraag uit waarbij het publiek de naam van de nieuwe grote SUV kon kiezen uit een lijst mogelijkheden. De keus viel op Seat Tarraco – zoals bij Seat te doen gebruikelijk een Spaanse plaatsnaam. Ga hem trouwens maar niet opzoeken in je Bosatlas, want daar zul je hem niet vinden; het is de oude Latijnse naam van de stad die je nu (misschien) kent als Tarragona.

Aardigheidje: je kunt door je uitspraak van deze typenaam al aangeven of je voor FC Barcelona of voor Real Madrid bent. Zeg je namelijk Tárraco, met de klemtoon op de eerste ‘a’, dan bezig je de Catalaanse uitspraak (hup Messi!). Spreek je het uit als Tarráco, dan spreek je Spaans.

Wat is de Seat Tarraco?

Voor degenen die een iets minder ontwikkeld voorstellingsvermogen hebben: ja, het is een grote SUV en ja, je kunt hem zien als het tweelingbroertje van de Skoda Kodiaq en VW Tiguan Allspace. De Seat Tarraco is 4,74 meter lang en 1,66 meter hoog. Hij is ontwikkeld op basis van het nieuwe MQB-A-platform met lange wielbasis.

Hij beschikt standaard over vijf zitplaatsen, maar degenen onder jullie die elke morgen meer dan vijf ontbijtbordjes op tafel moeten zetten (of gewoon altijd de klos zijn bij de uitwedstrijden van het voetbalteam) kunnen een derde zitrij met nog twee plaatsjes bestellen.

De Seat Tarraco zal komen met keuze uit vier motoren. De benzinedrinkers zijn een 150 pk sterke 1.5 en een 2,0-liter met 190 pk. Dieselen kan met een 2,0-liter TDI die ook al 150 of 190 pk levert. De 1.5 is er alleen met een handmatige zesbak, de topdiesel alleen met zeventraps DSG-­automaat; alles wat ertussenin zit, is in beide smaken leverbaar.

Wanneer komt de Seat Tarraco

De Seat Tarraco komt in februari 2019. De definitieve specificaties en de prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Zoek het allemaal in de buurt van de Volkswagen- en Skoda-broers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)