De Volkswagen Up draait alweer sinds 2011 zijn rondjes over 's Heren wegen, dus werd het zo langzamerhand tijd voor een upgrade. Die krijgt hij nu.

Visueel zijn de retouches beperkt gebleven tot nieuwe lichtunits, andere bumpers en een aantal nieuwe carrosseriekleuren. Daarnaast kun je je Up nog wat verder personaliseren met bijvoorbeeld een contrasterende kleur voor het dak en/of de spiegelkappen. Ook wat betreft de kleuren in het interieur komt er veel meer keuze. Ook automatische airco met diverse filters tegen pollen en andere hinderlijkheden behoort nu tot de mogelijkheden.

Ook leuk: er komt een nieuwe topversie met een éénliter turbomotor die 90 pk levert. Hij trekt naar 100 km/u in iets minder dan 10 seconden en loopt maximaal 185 km/u; 'prestaties op het niveau van de eerste Golf GTI', merkt VW fijntjes op. Het verbruik bedraagt overigens maar 4,4 l/100 km.

Verder krijgt de Up nieuwe stoelen en kun je een 300 watt sterk audiosysteem van Beats Audio bestellen. Zeven speakers, waaronder een subwoofer, moeten er met gemak voor kunnen zorgen dat Dr. Dre's beats je je Up uit trillen.

Daarnaast geeft VW de Up aanzienlijk meer connectiviteit mee. Daartoe is er een nieuw infotainmentsysteem ontwikkeld, dat in twee versies verkrijgbaar zal zijn. Het Composition-systeem heeft een 3,1-inch scherm, Composition Phone doet het met een 5-inch scherm. De laatste heeft er bovendien Bluetooth bij zodat je handsfree kunt bellen, en een achteruitrijcamera. Verder kun je je Android- of Apple-telefoon naad- en snoerloos (want gaat via Bluetooth) integreren in je Up, waardoor je diens navigatiefunctie (ook offline) kunt gebruiken, plus nog een aantal speciaal voor de Up ontwikkelde apps.

De nieuwe Up zal in de zomer leverbaar worden – tegen die tijd worden ook de nieuwe prijzen bekend.
  

Reacties