De nieuwe Volvo XC90 is bijna onder ons, en zoals zo veel autobouwers grijpen ook de Zweden de kans om niet in één keer het doek eraf te trekken, maar stukje bij beetje. We vragen ons wel eens af of de personen die dit bedenken wel een gezond seksleven hebben, of dat in hun slaapkamer zich ook een onthullingsproces van maanden afspeelt voor er eindelijk iets gebeurt. En of ze dat dan zelf wel spannend vinden.

Afijn, Volvo's manier om ons aan het lijntje te houden: ze geven ons eerst plaatjes van het interieur, en verder niks. Het is dat het zo'n mooi interieur is, anders zouden we ze lekker negeren tot ze de volledige XC90 onthullen – wat overigens niet eerder zal gebeuren dan augustus.

Ons oog valt meteen op de prachtige stukken hout die Volvo in het dashboard, de middenconsole en de deuren heeft verwerkt; op de slanke stoelen, die er uitzien alsof ze lekkerder zitten dan ons bed ligt; en op dat portretvormige navigatiescherm. Ook de simpliciteit van het geheel – met strakke vormen en weinig knoppen, hoe Scandinavisch – schittert je tegemoet. Nauwkeurig geslepen bedieningselementen vormen de start/stop-schakelaar en de volumeknop, en de versnellingspook is gemaakt van Orrefors kristalglas. Uiteraard is er overal boterzacht leer te vinden.

De foto's tonen verder een derde zitrij, waarop aardig wat ruimte lijkt te bestaan – volgens Volvo kunnen mensen met een lengte tot 1,70 meter er in ieder geval comfortabel zitten. Optioneel zijn de stoelen elektrisch weg te klappen.

Erg mooi dus, allemaal. Maar wij willen meer zien.

Reacties

Meer van TopGear