Een flinke klapper in Amerika. De video volgt een Volvo XC90 die op een tweebaansweg rijdt. Niets aan de hand, totdat de Volvo plots wild uitwijkt naar de linkerbaan, waar tegemoetkomend verkeer rijdt. De bestuurder van de Volvo heeft duidelijk genoeg tijd om terug te sturen voordat er een botsing ontstaat, maar doet dat niet. De Volvo gaat zelfs nog verder naar links, waarbij de linkerbanden van de weg raken. De Honda CR-V kan de Zweedse tank nog maar net ontwijken.

Helaas had de eigenaar van de gloednieuwe Ford Mustang niet zoveel geluk – hij werd frontaal geraakt door de SUV. Volgens de beschrijving van de video is iedereen er vanaf gekomen met lichte verwondingen, maar of ze er al om kunnen lachen is maar de vraag. Je zou misschien verwachten dat de vrouw op haar telefoon keek, maar dat is niet zo. Ze ondervond medische problemen, waardoor ze de controle over haar Volvo verloor, ook zij maakte het achteraf goed.

Over de bestuurder van de Volvo XC90 maakten we ons al niet zoveel zorgen, dat is de Nokia 3310 onder de auto’s. Het is zelfs statistisch onmogelijk te sterven in een XC90. ‘Ik was onderweg voor mijn werk toen ik getuige was van het ongeluk. Iedereen is er met lichte verwondingen van afgekomen. De Mustang was gloednieuw, het tijdelijke nummerbord [een Amerikaans dingetje, red.] zat er nog op’, schrijft Austin Callahan, de man die de video uploadde.

Volvo XC90 botst frontaal op een Mustang

Reacties

 • Pieter heeft op 28 september 2019 geschreven:

  Ironisch genoeg zijn het vaak de bestuurders van dit soort tanks die ongelukken veroorzaken. Wat de oorzaak verder ook moge zijn.

  Reageer
 • Chris heeft op 27 september 2019 geschreven:

  Op de video kun je jammer genoeg niet zien hoe erg de schade is. Die Volvo had blijkbaar geen LWD systeem aan boord, laat staan aanstaan. Trouwens als een Volvo met 130 km/u of meer tegen een muur of boom aan rijdt of tegen een rijdende truck dan is de kans groot dat de bestuurder het niet overleeft, ondanks hun leugenachtige reclame praatjes.

  Reageer
 • Rudy heeft op 25 september 2019 geschreven:

  Lijkt wel of de bestuurder van de Volvo hersenbloeding of iets krijgt.
  Komt totaal geen reactie namelijk als hij d fout in gaat

  Reageer
 • Gunter heeft op 24 september 2019 geschreven:

  Heeft deze dan geen hulpsysteem die de wagen recht houd?

  • D heeft op 27 september 2019 geschreven:

   Hadden ze in een auto van 15 jaar oud niet…!

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear