Stellantis kondigde een paar maanden geleden aan nieuw leven te blazen in Lancia. Om dat bericht kracht bij te zetten, presenteerde Lancia een zwevend UFO-geval. Nu komen er al wat concretere beelden van iets dat een auto kan zijn. Of zou het zelfs het achtersteven kunnen zijn van een elektrische Lancia Stratos?

In een persbericht laat Lancia weten dat het merk op 15 april het ‘Lancia Concept’ ten tonele brengt. Helaas zijn de beelden hierboven het enige dat we voorlopig krijgen te zien van de auto. Er was ook nog de virtuele tentoonstelling van de ‘Lancia Metaverse’. Daarin staat een auto onder een doek, wat het Lancia Concept is. Daarnaast zijn er nog twee renders van het nieuwe logo van het Italiaanse merk. Die afbeeldingen gaf Lancia vorig jaar al vrij.

Hint naar een elektische Stratos

Wat direct opvalt aan de nieuwe beelden, zijn de ronde achterlichten. Hiervan geeft Lancia toe dat ze geïnspireerd zijn door de achterlichten van de oude Stratos. Een eerste hint naar een elektrische Lancia Stratos. Daarnaast zie je bij het eerste beeld dat Lancia meegaat in de allerlaatste trend op achterklep. Inderdaad, in plaats van het logo van het automerk staat er nu het woordmerk. Over de achterklep gesproken, de horizontale lijnen daarop zijn afgeleid van de Lancia Beta HPE uit de jaren zeventig.

Lancia Stratos rallyauto achterkant

Bij het tweede beeld moet je volgens Lancia ‘een innovatief circulair dak’ zien wat de inzittenden een panoramisch beeld naar buiten moet bieden. Precies ja. Wat de grote baas van Lancia, Luca Napolitano, ook nog kwijt wil, is dat de auto volledig elektrisch wordt. Het concept ‘representeert de evolutie van de Lancia PuRa Zero’. Dat is dat eerder genoemde ruimteschip, weet je nog?

‘De Concept is de eerste auto van [Lancia’s] nieuwe generatie met onderdelen die op de toekomstige modellen zitten op het gebied van ontwerp, duurzaamheid, technologie en elektrificatie. Ik ben er zeker van dat het indruk zal maken op alle Lancia-fans over de hele wereld’, zegt Napolitano. Dus wereld, zin een potje offroaden in een elektrische Lancia Stratos?

Advertentie

Reacties

  • Lancist heeft op 31 maart 2023 geschreven:

    Elektrische innovatie? Zou wel bij lancia passen toch? Eerste auto met zelf dragende cassorie, eerste v6 in productie. Uitvinders van de grandtourismo. En de aaneen geschakelde wrc overwinningen die nooit meer geëvenaard is. Dus genoeg herritage om het merk weer terug op de kaart te zetten. Hopelijk geen slap aftreksel van psa techniek.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie