Omdat de meute voor ons hoofdkantoor die ‘Freek Nieuws Media’ roept waarschijnlijk niets te maken heeft met de artikelen van Cas Pedaal, hebben we er hier nog eentje voor je. Onze correspondent garandeert ons dat deze artikelen voor de volle 1,00 procent waar zijn, dus dat nemen we dan maar aan.

Tankstations gaan vanaf volgende maand de pinautomaten weghalen. Voortaan moet je voor je benzine en diesel, net als bij bijvoorbeeld festivals, met muntjes betalen. Dat meldt belangenvereniging Pomphouders En Uiteraard Tankstations. Op diverse centraal gelegen locaties kunnen automobilisten muntjes kopen om hun brandstof mee af te rekenen.

‘We merken dat de hoge brandstofprijzen automobilisten afschrikken en dat ze soms maar halve tankjes halen’, vertelt een woordvoerder aan TopGear. ‘Daarom stappen we over op muntjes. Zo zie je niet voor hoeveel geld je precies tankt.’ Ook zijn er al vergevorderde plannen om de benzine aan te lengen met water om zo ‘festivalbenzine’ te maken.

Elke maand wisselen de tankstation van muntjes en worden de oude ongeldig. ‘Je wilt dat mensen de volgende dag muntjes in hun zakken voelen waar ze wel voor betaald hebben, maar nu niets meer aan hebben. Dat is onderdeel van de ervaring.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear