Gescheiden klimaatregeling in de auto klinkt misschien als een overbodige luxe, totdat je een keer in een bloedhete (of ijskoude) auto richting het zuiden van Frankrijk moet. De praktische oplossing voor dit probleem is trouwens simpel: wie het koud heeft, trekt een extra laagje aan. Want zonder shirt in de auto zitten is ook weer zoiets. Bovendien kom je er dan achter hoe lelijk zo’n gordel kan snijden. Het punt is: het klopt dat jij en je partner er niet altijd uitkomen. Vrouwen hebben het officieel sneller koud dan mannen.

Vrouwen hebben het sneller koud dan mannen, blijkt uit onderzoek

Onderzoek naar de kwestie werd gedaan aan de Universiteit van Tel Aviv, waarover The Times of Israel bericht. RTL Nieuws haalt in een artikel ook een onderzoek aan van de VTT Technical Research Center of Finland, waaruit blijkt dat vrouwen de thermostaat gemiddeld een halve graad warmer hebben staan. De Universiteit vermoedt dat de oorzaak achter dit verschil tussen mannen een vrouwen een overlevingsmechanisme is.

We hebben een idee dat er een stap in de redenatie mist, maar als mannen en vrouwen een andere temperatuur prefereren, blijven de twee dus weg van elkaar. Blijkbaar hebben we als soort meer kans om te overleven als de mannen en de vrouwen bij elkaar uit de buurt blijven. Hier kunnen we een hoop flauwe grappen over maken, maar dat mogen jullie zelf doen. Maar lach niet te hard: blijkbaar doen vleermuizen het ook. De vrouwtjes vliegen in de vallei, waar de temperatuur aangenamer is, en de mannetjesvleermuizen vliegen hoger in de bergen, in weer en wind.

Wat kun je eraan doen?

De meeste auto’s uit de middenklasse en hoger hebben wel de optie voor een gescheiden klimaatregeling. Dan kun je de temperatuur links en rechts van elkaar instellen. De wat luxere modellen hebben zelfs een aparte zone achterin. Stoelverwarming kan ook uitkomst bieden. Er zijn zelfs stoelmatjes die je in de 12-volt aansluiting kunt prikken als jouw auto vanuit de fabriek niet het gevoel van een warme wc-bril geeft.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear