Weet je nog dat we je vorig jaar een Volkswagen Golf lieten zien? Om precies te zijn: een aardig zieke raceversie van een Volkswagen Golf? Er werden destijds wat races mee verreden om te kijken of dat een succes zou zijn, en dat was het. Dus nu komt ie er.

Spring een niet te groot gat in de lucht, want Volkswagen bouwt slechts twintig exemplaren – en ze zijn allemaal al verkocht. Toch willen we nog even stilstaan bij deze racer, die is goedgekeurd voor gebruik in zestien verschillende nationale en internationale cups en veel gemeen heeft met de Seat Leon Cup Racer. Het was dan ook Seat Sport dat assisteerde bij de ontwikkeling van de Golf TCR.

De motor is de 2,0-liter turbo-viercilinder van de Golf R, maar dan met 330 pk en 410 Nm. Erachter hangt een serieuze sequentiële transmissie. Het onderstel van de TCR – en dus ook de spoorbreedte – is maar liefst 40 centimeter breder dan dat van een standaard GTI. Verder is de spoiler je vast opgevallen; samen met de splitter, de veiligheidskooi en de FIA-goedgekeurde brandstoftank een van de belangrijkste aanpassingen aan de TCR.

Wat ie kost? Dat zegt Volkswagen niet, maar voor een vergelijkbare Seat Leon Cup Racer ben je zo'n 110.000 euro kwijt. Niet dat het uitmaakt, want nogmaals: ze zijn allemaal verkocht. De gelukkige teams mogen de auto's op 11 maart in Spanje in ontvangst nemen.

Reacties