Details over de W Motors Ghiath Smart Patrol zijn schaars, maar dit is wat we weten: de politie van Dubai heeft er zojuist 400 besteld, en er valt niet met die dingen te spotten. De nieuwe SUV is een ‘radicale afwijking van de klassieke ontwikkeling van beveiligingsvoertuigen’ en hij zou ‘sterke lijnen’ hebben die ‘krachtige spieren benadrukken’. We durven het niet tegen te spreken.

Nu we het er toch over hebben, dat silhouet komt verdacht overeen met dat van de Nissan Patrol. De versies die ze in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) verkopen, hebben een 4,0-liter V6 of een 5,6-liter V8. Die laatste levert 400 pk. Zoals je van zo’n voertuig mag verwachten, is er een op maat gemaakte achterbank, een beschermende kooi en een kofferruimte voor reddings- en veiligheidsuitrusting. Oh, en er ligt een drone in de auto.

De W Motors Ghiath Smart Patrol houdt iedereen in de gaten

Wat ie ook precies is, hij is enorm. En hij zit boordevol technologie. Er is een 360-graden inzetbare periscoopcamera, acht externe bewakingscamera’s, gezichts- en kentekenherkenningssystemen, een 16-inch scherm binnenin dat contact heeft met de coördinator op het bureau en zelfs een camera voor het gedrag van de bestuurder.

Er is ons verteld dat de Ghiath de eerste W Motors-auto is die wordt gebouwd in de nieuwe Silicon Oasis-fabriek van het bedrijf, in Dubai. Doet de naam W Motors geen belletje bij je rinkelen? Hetzelfde bedrijf bouwde de Lykan Hypersport die in Fast & Furious 7 van het ene gebouw naar het andere sprong.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)