De beelden van stoffige en achtergelaten supercars in Dubai, die kent iedereen inmiddels wel. Want inderdaad, dat hep op Facebook gestaan. Het is onmogelijk om niet stiekempjes een beetje weg te dromen bij het idee om voor weinig zo’n stoffig stuk exotisch blik naar Nederland te halen. Een auto die daar is achtergelaten, dat kan nooit veel kosten, toch? Het blijkt nog tegen te vallen, maar het is zeker niet onmogelijk om achtergelaten auto’s uit Dubai te kopen.

Waarom zijn er zoveel achtergelaten auto’s?

Er zijn bijzonder veel foto’s te vinden van stoffige Porsches, Ferrari’s en Lamborghini’s met het bijschrift dat ze verlaten zijn. Dit is niet altijd het geval. Auto’s in Dubai en omstreken worden gewoon heel snel stoffig, omdat ze letterlijk in een volgebouwde woestijn staan. Wel is het in de Verenigde Arabische Emiraten zo dat je in de bak kunt belanden als je schulden hebt – dat heeft te maken met de Sharia-wetgeving. Er zijn dus mensen die hun auto achterlaten en het land ontvluchten.

Het probleem van deze auto’s is dat de leningen vaak niet zijn afbetaald, en dat de kentekenpapieren nog in het bezit zijn van de bank die ooit de lening verstrekte. Het is een enorme klus om deze auto’s dus legaal over te kopen. Als jij trouwens het idee hebt dat je je wel door die bureaucratie kunt worstelen, dan heeft de handelswebsite Hush Hush nog wel een toffe vacature voor je. Zij zoeken mensen die eigenaren van verlaten auto’s in Dubai opsporen om de auto over te kopen.

De goedkoopste optie om achtergelaten auto’s uit Dubai te kopen

De goedkoopste en risicovolste manier is om zelf de veilingen af te gaan. In Dubai zit bijvoorbeeld een tak van Copart, waar je online de kavels kunt afstruinen. Copart handelt voornamelijk in schadeauto’s. Hoewel de onderneming alles goed documenteert, weet je nooit zeker wat je precies koopt. Na een winnend bod te hebben geplaatst, moet je nog zorgen dat je nieuwe project aan deze kant van de wereld terechtkomt. Nog best een klus.

Een makkelijkere manier

Je bent heus niet de enige die geld zag in de handel van achtergelaten auto’s uit Dubai en omstreken. Zo zijn er partijen die deze auto’s opsporen, ervoor zorgen dat al het papierwerk in orde is en eventuele schade repareren. Nadat de auto’s weer gangbaar zijn, kun jij ze kopen. Volgens Donut Media bestaat bijvoorbeeld het aanbod van Hush Hush deels uit dit soort auto’s. Carrera Garage doet hetzelfde, maar dan voornamelijk met Porsches. Zij pakken uiteraard een beetje marge, maar het kan alsnog flink schelen met de prijs die je in Nederland zou betalen voor dezelfde auto.

Foto: Screenshot Mo Vlogs

Reacties

  • Jakkes heeft op 1 februari 2021 geschreven:

    Niet dat ze artfull te werk gaan,,,nee,,, gewoon handelaartaffarelen op die site. Jukkue najeb ons eerst lekker met een rooie lambo en dan maken jullie het niet af. Nu is Dubai geen arm land dus verwacht je dat zij een professionele fotograaf op pad sturen voor mooie artistieke foto´s van verlaten auto´s verspreid over het land. Onsmakelijk zo.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear