We bewegen ons z’n allen af en toe wat geërgerd door het verkeer. Of het nu is omdat anderen geen richting aangeven, te veel links rijden of grootlicht aan hebben. De beperkte rijvaardigheid van anderen is een constante bron van irritatie. En soms is agressiviteit dan het gevolg. Maar dat lost niets op. Want iedereen, ook jij, moet normaal doen in het verkeer.

Dit voorval in Santa Clarita, Californië is er een om van te leren. Een motorrijder heeft heibel met een sedan. Misschien werd hij afgesneden of houdt hij gewoon niet van kleine, lelijke Nissans. Hoe dan ook: de twee krijgen onenigheid en de motorrijder geeft de sedan een trap. Want een auto een trap geven, dat heeft natuurlijk heel veel zin. De man in de sedan gaat vervolgens letterlijk in de moordmodus en maakt een stuurbeweging naar links om de motor de muur in te drukken. Dit mislukt en de chauffeur verliest de controle, ramt de muur en boort zich als een ongeleid projectiel in de flank van een nietsvermoedende Escalade die nergens iets mee te maken heeft. De bestuurders raakten lichtgewond.

Als iedereen elkaar wat ruimte gunt en gewoon normaal doet, levert dit dus een stuk minder rotzooi op de snelweg op. Hou je rustig, rij rechts, geef anderen de ruimte en leef allemaal een stuk langer. Die les zullen deze bestuurders onderhand wel geleerd hebben.

Waarom je moet normaal doen in het verkeer

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie