Hoi, wij zijn het: de eeuwige stem van redelijkheid in een asfaltwereld vol wangedragingen. We stipten al eens de Volvo V40-bestuurder aan die op de A2 links bleef plakken, als ultiem voorbeeld van hoe het dus niet moet, en de persoon met gebrek aan ruimtelijk inzicht die op een kruising de bocht afsneed. Vandaag willen we het hebben over Skoda-rijders.

Waarom Skoda-rijders?

Omdat ons onlangs weer eens iets tekenends overkwam. Terwijl we op de pas verbrede A1 bij Diemen rustig met een vaartje van 100 à 105 km/u een reeks auto’s inhaalden die zo’n 90 km/u reden, dook er een Skoda Octavia Combi met een wilde stuurbeweging plots onze rijstrook op. Vlak voor onze neus. We moesten hard in de remmen en probeerden door middel van een vriendelijk visueel en auditief signaal duidelijk te maken dat we dat niet zo prettig vonden. De Skoda-rijder negeerde ons en liet zijn Greenline-dieseltje lustig ratelen. Langzaam reed hij bij ons weg, om vervolgens bij een voorligger op zijn bumper te gaan zitten, terug naar de andere rijstrook te zwenken (zonder richting aan te geven) en er rechts voorbij te gaan.

Wat raar, zoiets heb ik een Octavia-bestuurder nog nóóit zien doen.

Nou, wij wel. En we hebben er een theorie over. We vermoeden namelijk dat een bovengemiddeld aantal (zakelijke) Skoda-rijders eigenlijk liever Audi-rijder zou willen zijn. Maar aangezien hun leasebudget dat niet toelaat, zijn ze lichtelijk gefrustreerd. En dat uit zich in hun rijstijl.

Wij begrijpen niet helemaal waarom, want Skoda’s zijn prima auto’s waar je heel tevreden mee mag zijn. Maar er is nu eenmaal een lichtelijk opgefokte groep weggebruikers die altijd in auto’s schijnt te rijden die ze niet kunnen waarderen, waarmee ze continu op het randje van het asociale neigen te balanceren. Ooit reed deze groep in een VW Golf TD-rode-I. Toen kwamen ze terecht in een Prius of Civic Hybrid, om vervolgens door te stromen naar de bijtellingsspecial van Renault, de Mégane Estate. En nu lijkt het erop dat de Skoda Octavia hun nieuwe weapon of choice is. Zeker als ze van hun baas geen Golf GTE mochten uitkiezen.

Luister, lieve tandenknarsertjes. We snappen best dat jullie liever iets hadden gehad met een iets meer autoriteit uitstralend led-profiel in de koplampen. Maar het leven is nu eenmaal niet eerlijk, en desondanks heb je toch een mooie Skoda onder je kont. Dus loop niet te miepen, en rij gewoon normaal. Alvast bedankt hè!

Reacties

 • Dirk heeft op 6 februari 2021 geschreven:

  Ziekelijk waar! Ten tijde toen ik van mijn baas een van de eerste BMW 1 /3D geleased kreeg. Viel mij juist dit gedrag op, ik was veel in Utrecht, Brabant Gelderland en Limburg. Vroeg me tijdens het rondrijden al af waar doe Skoda idioten vandaan kwamen. Sterker nog de asociale BMW rijder zit tegenwoordig in een Audi en de gefrustreerde in een Skoda. Dat was mijn conclusie na 400.000km NL wegen.
  De boel is echt verschoven. Je hebt ze echt overal maar Audi en Skoda scoren in mijn ervaringen heel hoog. En dan ben ik nog een typische BMW rijder. Achterwielaandrijving anders hoeft het niet. Laat die hele kleine auto’s toch met rust ze kunnen of willen niet harder. Zie jullie nooit kleven bij een grotere auto.

  Reageer
 • Andre heeft op 2 december 2019 geschreven:

  Of het nu is wat jullie zeggen, dat die lui liever in een Audi zouden willen rijden betwijfel ik. De Octavia is gewoon een uitstekende auto en keuze. Het is gewoon zo dat je bij elk merk aso rijders hebt en jullie kwamen er toevallig 1 tegen die een Skoda reed. Ik rij zelf een Skoda Karoq (eigen, geen lease) en ben daar uitermate tevreden over. Het is al onze 9e Skoda. Ik zit ook dagelijks in het verkeer en daar zie ik overal aso figuren in elk merk, maar de merken Audi, Volvo, BMW en Tesla springen er wel uit.

  Reageer
 • Leo heeft op 2 december 2019 geschreven:

  Zou dat nu echt aan Skoda-rijders hangen? Ik zie vooral veel Teslarijders erg opgefokt doen in het verkeer. Maar ook Polorijders die kris-kras door filebanen heen denderen. Allemaal gefrustreerd? Van die Teslarijders snap ik dat wel. Je moet even stoer doen, laten zien hoe hard je kan, maling aan die oliestokers om je heen. Dat je daardoor veel eerder stil staat met lege batterijen doet er niet toe. Verhup, zitten er ook richtingaanwijzers op??? Goh. Als Skodarijder houd ik ook van doorrijden. Niet extra of lang links. Want als je niet oplet heb je een Tesla of ander soort frustro op je achterbumper zitten…

  Reageer
 • Walter heeft op 2 december 2019 geschreven:

  Geld gewoon voor elke bestuurder dat ze normaal rijden. Maar ga dan verdorie ook eens terug naar rechts en blijf niet op die middelste banen hangen.

  Reageer
 • Daniel heeft op 1 december 2019 geschreven:

  Kansloos slecht artikel! Skoda is een prima auto, niets mis mee. 100x liever een Skoda dan een saaie domme Audi 🤮

  • Frits heeft op 2 december 2019 geschreven:

   Iemand is op zn teentjes getrapt 🤪

   • Robin heeft op 3 december 2019 geschreven:

    Eigenlijk stond er al in het artikel dat Skoda een prima wagen is, zo zie je dat gefrustreerd lezen ook niet veel ten goede komt.. 🙃

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Mark heeft op 1 maart 2018 geschreven:

  Nou ik zou liever een Skoda hebben dan een Golf, de laatste is helemaal de auto van petjesvolk, en Skoda’s zien er beter en hebben meer binnenruimte dan VW.

  • Mark heeft op 1 maart 2018 geschreven:

   correctie: zien er beter uit…

   Reageer
  Reageer
 • Philippe heeft op 6 mei 2017 geschreven:

  Wat een dom artikel. Dit krijg je dan als je toch een stukje moet schrijven maar geen creativiteit hebt.

  Reageer
 • Damian heeft op 6 mei 2017 geschreven:

  Welleens gezien hoe audi en mercedes rijders zich gedragen in het verkeer? en niet te vergeten de ik gooi alles uit het raam [B]ij [m]ercedes [w]eggegooide rijders.

  Maarja alle automerken hebben asociale bestuurders je zou beter kunnen vragen wie rijdt er nog normaal?

  Reageer
 • B. Stuurder heeft op 5 mei 2017 geschreven:

  Ik hoef geen Audi, ik ben tevreden met de 230 pk in mijn Skoda-tje. Audi en BMW rijders daarentegen niet ?

  Reageer
 • Vos heeft op 5 mei 2017 geschreven:

  Ik ben de trotse eigenaar van een Skoda rs. Eigen keuze. Met liefde 280000 km gebold en met ongeduld in afwachting voor mijn superb sportline 280. Veel mooier dan de cliché designs vandaag op de markt ? Vooral, de politie rijd in belgie nogal veel met de oktavia’s.. nu begrijp ik het verhaal ?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)