Hoe kiest de Tesla Model S zijn volgende doelwit? Wat ziet Autopilot eigenlijk? Meer dan jij. Of je moet je ogen op de zijkant van je hoofd hebben.  Acht camera’s kijken 360 graden om de auto heen en tot 250 meter ver. Twaalf ultrasoonsensoren scannen de volledige omgeving. De sensoren en camera’s kijken dwars door mist, regen en zelfs de auto voor je heen.

In het onderstaande filmpje ervaar je wat de Tesla Model S ziet als Autopilot aanstaat. Best indrukwekkend. Zelfs bordjes ergens half in een elektriciteitsmast worden opgemerkt. Autopilot deelt objecten in categorieën en geeft ze een passende kleur.

Werkt Autopilot perfect? Nee. Daarvoor ontbreekt het anticipatievermogen van de mens. Dat doet de gemiddelde onoplettende bestuurder die ongemerkt met grootlicht aanrijdt helaas nog beter. Aan de andere kant: volgens Tesla hebben alle gebruikers al meer dan 320 miljoen ongevalsvrije kilometers gereden met Autopilot.

Volgende maand komt ‘Enhanced Autopilot’, een software update. Hiermee zal je Tesla zijn snelheid beter afstemmen op het overige verkeer, zelf van rijbaan wisselen zonder input van de bestuurder en zelf een afrit nemen naar een andere snelweg. Ook kan hij zichzelf in de parkeergarage zetten.

Bekijk wat de Tesla Model S ziet tijdens Autopilot

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)