Aanschouw de Aston Martin DBS Superleggera van Wheelsandmore. De Duitsers durven Zijne Majesteit uit het VK te tunen. De toch al megasterke V12-motor wordt nog sterker. En geloof het of niet, maar de prijs voor het upgrade-pakket is bizar laag. Feest!

De Aston Martin DBS Superleggera heeft van zichzelf al 725 pk waardoor hij een van de krachtigste 2+2 GT’s op deze aardbol is. Daarnaast haalt hij 900 Nm aan koppel uit zijn 5,2-liter biturbo V12. Hierbij hadden de Duitse monteurs van Wheelsandmore een vrij filosofische gedachte. ‘Zodra het onderwerp van gedwongen ademhaling in het spel komt, klopt het hart van de tuner sneller en zijn de softwareontwikkelaars blij om de overeenkomstige parameters aan te passen.’ Nou nou, toe maar.

De prestaties van de Aston Martin DBS Superleggera Wheelsandmore

Met deze zweverige gedachte haalt de tuner 830 pk en 1.030 Nm uit de V12. De topsnelheid blijft met 340 km/u hetzelfde. Een 0-naar-100-tijd maakt de Duitse tuner niet bekend. Wel geven ze de Aston Martin DBS Superleggera nieuwe velgen: voor het eerst zien we hoepels van dit formaat op de Britse blauwbloed. Deze wielen maakt Wheelsandmore geheel naar klantspecificaties. De exemplaren op de vooras zijn 10 x 22 inch breed en groot; achteraan meten ze 12 x 22 inch.

En dan de prijs

Je denkt: chiptunen, nieuwe velgjes die helemaal naar jouw smaak worden gemaakt, dat mag wat kosten voor je Aston van tweeënhalve ton. Maar dan heb je het mis. Wheelsandmore vraagt er slechts 5.000 euro voor. Daarbij krijgt je Aston Martin DBS Superleggera ook meteen de TÜV-goedkeuring in Duitsland en kun je hem na het ophalen in Baesweiler gelijk even testen op de Autobahn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)