Preventief is de schrijver van dit artikel ondergedoken op een topgeheime locatie (naast de A9, tegenover de Ikea Amsterdam), uit angst dat een grote groep boze vrouwen hem zal opzoeken om daar een hartig woordje niet met hem te spreken. Niemand wil slachtoffer worden van zulke passieve agressiviteit. We hebben namelijk een onderzoekje gevonden waarin de eeuwige vraag wordt beantwoord: wie kan er beter parkeren? En voordat je boos wordt: het onderzoek is uitgevoerd door een vrouw.

Zo’n 65 vrijwilligers moesten een Audi A6 met een automatische transmissie inparkeren. Hoe rechter de auto in het vak stond, hoe beter de score. De vrouwen deden langer over parkeren en reden voorzichtiger, maar parkeerden uiteindelijk niet rechter in het vak. Uiteindelijk waren mannen 5 procent beter in het parallel parkeren, concludeerden de wetenschappers. Vrouwen deden er gemiddeld ook nog 20 seconden langer over. Volgens het onderzoek gaf het ruimtelijk inzicht van de man de voorsprong.

Tijdens het onderzoek keek de Duitse onderzoeker Dr Claudia Wolf hoe vrijwilligers een sedan parkeerden. ‘Deze vooroordelen bestaan en, als wetenschapper, besloot ik om uit te zoeken of ze waar zijn of zijn gebaseerd op een mythe’, zei ze. De uitslag heeft niets te maken met feminisme, vindt ze: ‘Het bevestigt alleen wat eerdere studies over ruimtelijke verschillen tussen mannen en vrouwen al aantoonden. Daarnaast is het geen enorme tekortkoming. Het gaat gewoon over parkeren, niet over de overwinning van mannen over vrouwen.’

Dit onderzoek is al van eventjes geleden, maar er zijn ook andere onderzoeken te vinden van dit jaar. Het is een onderwerp dat (pseudo-)wetenschappers graag exploreren, meer vanwege de uitkomst en de reacties die het oproept. Overigens zijn er aan de andere kant genoeg onderzoeken te vinden waaruit blijkt dat mannen veel meer ongelukken maken op de weg. Genoeg voer om vanavond de discussie aan te zwengelen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear