Het is al een tijdje stil rond Wiesmann, maar wellicht is dat omdat ze druk zijn geweest met deze creatie: de nieuwe GT MF4-CS. Waarbij CS uiteraard staat voor Clubsport, en dus duidt op een afgenomen gewicht.

Het merk Wiesmann bestaat 25 jaar, en dat vieren ze met dit extra scherpe feestmodel, dat voor de vorm slechts 25 keer geproduceerd zal worden. De power komt nog steeds van de bekende 4,0-liter V8 uit de BMW M3, die voor 420 pk en 400 Nm zorgt. Erachter hangt een zeventraps transmissie met dubbele koppeling. Dit pretpakket katapulteert de Wiesmann in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u en laat 'm doorstomen tot 293 km/u.

De GT MF4-CS is 20 kilo lichter dan de standaard GT MF4. Dat lijkt niet veel, en dat is het ook niet, maar er is meer. Zo is de auto uitgerust met een rolkooi, een volledig instelbaar onderstel en een brandblusser. Je herkent 'm aan zijn dikkere wielkasten, splitter en koolstofvezel achtervleugel. Als je wilt, kun je de airconditioning en radio/navigatie weglaten om nog wat extra gewicht te besparen. Verder kun je kiezen voor een Carbon Pack – zodat iedereen meteen ziet dat je in een extra lichte auto rijdt en meisjes je komen knuffelen – en een Track Pack met vierpuntsgordels en cupbanden.

Wiesmann zet de GT MF4-CS in de markt voor de prachtig ronde prijs van 193.193,28 euro. Exclusief belastingen, uiteraard. Is hij het emigreren waard?

Reacties