De Wiesmann GT MF5 is definitief. Na eerst een concept getoond te hebben op de IAA, start de productie nog deze maand in een splinternieuwe fabriek die vorige week werd geopend. Naast de coupé komt er later dit jaar een zeker zo spectaculaire convertible.
 
Net zoals bij de concept ligt onder de lange neus de indrukwekkende 5-liter V10-motor van BMW bekend uit de M5 en M6. Uiteraard dient de bestaande Wiesmann GT als basis, maar er zijn wel de nodige uiterlijke verschillen. Kijk maar naar het gewijzigde front en de achterkant met vleugel en diffuser. Hiermee moet worden gezorgd dat er voldoende druk op de achterwielen ontstaat om de 507 pk probleemloos op de weg over te brengen. Geen geringe taak!
 
De MF5 accelereert in 3,9 seconden naar de 100 km/u en topt op 310 km/u. Dat is weer eens wat anders dan het gros van de snelle Duitse auto’s die politiek correct zijn begrensd op 250 km/u. Ook de versnellingsbak komt van BMW. Het is de sequentiële handbak met zeven overbrengingen en een limited slip differentieel.
 
De Wiesmannn GT MF5 weegt 1.380 kg, is 4,30 meter lang en slechts 1,17 meter hoog. De auto staat op 19 inch BBS RS-GT wielen.

Reacties