Het gaat goed met Maserati. Na meer dan zeventien jaar van financiële verliezen, heeft het merk over het tweede kwartaal van dit jaar eindelijk weer eens winst gemaakt. Weliswaar zal het positieve resultaat van één miljoen euro niet voldoende zijn om de boeken volledig groen te doen kleuren, maar het begin is er.

De verwachtingen zijn dat Maserati over heel 2007 ook winstgevend zal zijn. Dat is vooral te danken aan de introductie van de prachtige GT Coupé en de Quattroporte Automatica. In Europa zijn de verkopen met een kleine veertig procent gestegen, en ook in Amerika lijkt het kleine clubje dealers eindelijk in de handen te kunnen wrijven. Naar verwachting zal Maserati dit jaar in totaal 7.600 auto’s verkopen, waar de teller vorig jaar nog bleef steken bij 5.600 auto’s.

Goed nieuws dus, helemaal omdat moederbedrijf Fiat eveneens veel beter presteert dan vorig jaar. Na in 2006 al langzaam de weg naar boven te hebben gevonden, is de nettowinst dit jaar meer dan verdubbeld. Het is nauwelijks nog voor te stellen dat Fiat niet zo heel lang geleden nog zware verliezen leed, en zelfs aan de rand van een faillissement stond. En met de nieuwe Fiat 500 op komst ziet de toekomst voor de Italianen er zonniger uit dan ooit.

Reacties