Met een witte blijf je zitten. Tenminste, dat wordt gezegd. Maar het valt nog te bezien of dat ook geldt voor deze spierwitte Nissan 350Z Racing Edition. Deze komt in Duitsland op de markt omdat een speciaal geprepareerde 350Z GT4 vorige maand nogal wat indruk maakte tijdens een 24-uurs race op de Nürburgring.

Al moeten we die prestaties ook weer niet overschatten. De 350Z GT4 startte vorige maand als 29e van de de 220 deelnemers, en lag mede dankzij de inspanningen van voormalig DTM-coureur Kurt Thiim op een 13e plaats toen de race wegens regen werd afgevlagd. Na de hervatting viel vervolgens snel het doek.

Maar goed, Nissan is kennelijk toch trots op dit resultaat en heeft daarom deze 350Z Racing Edition ontwikkeld. Aan de motor is niets gedaan, dat is de standaard 3,5 liter V6 met 313 pk. Dat neemt echter niet weg dat de overige modificaties er best mogen zijn. Behalve de Polar White lakkleur is deze sportieveling voorzien van zwarte 19-inch velgen met extra brede Dunlop banden en verstelbare schokbrekers van Biilstein. En een ander uitlaatsysteem van Cobra zorgt voor een stevig geluid.

Vooralsnog hebben we geen idee of Nissan ook plannen heeft om de 350Z Racing Edition ook in de rest van Europa te gaan verkopen. In Duitsland geldt een meerprijs van ruim 8.000 euro.

Reacties

Meer van TopGear