Zelfs Stevie Wonder kan van een afstandje zien dat deze BMW 7-serie financieel, technisch en emotioneel compleet total loss is. Geen enkel paneel is onaangetast. In Nederland zou de witte sedan naar de sloop gaan, waarna de velgen onder een 3-serie van dertien jaar oud terecht zouden komen. Maar niet in Rusland. Want daar woont Arthur Tussik. Deze wonder-Rus repareert de meest verrotte auto’s, dus ook deze volledig in de puinpoeier gereden 7-serie. In totaal verdwijnen er vijftien dagen aan metaalwerk en twaalf dagen voor de lak in de witte BMW 7-serie. In onderstaande video zie je hoe Arthur zijn ambacht beoefent.

Je kunt niet anders dan respect hebben voor dit soort metaalvaardigheden. De beste man zou zelfs het stuk aluminiumfolie waar jij zojuist je boterham met korrelige pindakaas in hebt bewaard weer strak genoeg kunnen maken om terug op de rol te draaien. Al kun je vraagtekens zetten bij de veiligheid van de gerepareerde auto’s. En het verontrustende is: het valt nergens te zien dat de auto ooit een halve meter korter was. Je zou – als Rus – dus ongemerkt een gereanimeerde bak kunnen kopen.

De metaaltovernaar beweert in de reacties op YouTube dat hij zijn familie in de auto zou laten rijden. Maar hoe goed werken de kreukelzones de tweede keer nog? Iets met metaalmoeheid, misschien? Ach, ‘in Russia, car crumples you’.

Wonder-Rus repareert de meest verrotte auto’s

Reacties

 • Glen heeft op 4 februari 2020 geschreven:

  Ik vraag me af waar zijn garage is?

  Reageer
 • John heeft op 2 december 2017 geschreven:

  Ik denk dat de “donor-car” ergens in west-europa vermist wordt 🙂

  Reageer
 • Robert heeft op 22 november 2017 geschreven:

  Aan het eind zitten er ineens andere bumpers op….?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear