Het blijft een dingetje, een coureur die een auto van een concurrerend team rijdt. Of misschien ook niet. We vermoeden dat de directeur van Amstel heus wel een wijntje op zijn tijd drinkt en dat een binnenhuisarchitect ook best kan genieten van een wandeling buiten. Max Verstappen rijdt binnenkort ook een scheve schaats. Volgens Gazzetta dello Sport bestelde de Red Bull-coureur een Ferrari Monza SP2 voor zo’n 1,6 miljoen euro (exclusief belastingen).

Max Verstappen kan met zijn nieuwe Ferrari Monza SP2 de handen schudden van Gordon Ramsay en Zlatan Ibrahimović, want deze twee bekendheden ontvingen al eerder een exemplaar van de exclusieve hypercar. Verstappen moet de permanent dakloze Ferrari al in 2018 besteld hebben, want kort na de onthulling was de auto compleet uitverkocht. Ferrari bouwt één exemplaar per dag, en door het hele gedoe rondom het coronavirus vermoeden we dat de productie iets vertraging opliep.

De productie van de Ferrari Monza stopt na 499 exemplaren en je komt alleen als gewaardeerde Ferrari-klant in aanmerking om er een te kopen. Dat Verstappen een Monza mag kopen, bevestigt dus eerdere berichten dat Verstappen al een Ferrari 488 Pista in zijn bezit zou hebben. De 6,5-liter V12 produceert 800 pk en de 0-100-tijd is een kleine 2,9 seconden. Hij haalt 300 km/u, maar daarvoor zouden we iets meer gezichtsbescherming aanraden.

Andere auto’s van Max Verstappen

De Nederlandse coureur parkeert over een tijdje zijn eigen Aston Martin Valkyrie in zijn garage. Naast deze bangmakende hypercar rijdt Verstappen een Porsche 911 GT2 RS. Ook schuift Aston Martin om de zoveel maanden een nieuw modelletje onder het zitvlees van de Nederlander.

Reacties

  • Nietmax heeft op 18 juni 2020 geschreven:

    Jos heeft deze wagen gekocht en niet max!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)