Eindelijk weer een uitzending waar de geur van afgewerkte olie en benzinedampen je tegemoet komen. En voor deze keer zijn ze niet afkomstig van James.
 
Volgend jaar is het namelijk veertig jaar geleden dat British Leyland werd opgericht, een mijlpaal die Jeremy, James en Richard niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan. De producenten waren het er uiteraard weer eens niet mee eens, om de simpele reden dat British Leyland in zijn bestaan alleen maar roestbakken en andere narigheid heeft geproduceerd.
 
Dat lieten onze onverschrokken presentatoren zich niet zeggen. Met 2.000 euro van hun eigen zakgeld gingen ze op pad om te bewijzen dat het bij British Leyland niet alleen maar kommer en kwel is geweest. En waar kwamen ze mee terug? Helaas, met een Rover SD1, een Triumph Dolomite Sprint en een Austin Princess. En dus die penetrante geur van roest en olie. In de aflevering van a.s. zondag gaan de drie succesnummers uit de jaren ’70 op voor euthanasie, waarbij de bestuurders het jammer genoeg niet droog houden.
 
Maar het draait deze week niet alleen maar om oude barrels. James heeft een robbertje gevochten met niemand minder dan James Bond, enkel en alleen om hem de sleutels te ontfutselen van de nieuwe Aston Martin DBS. Een auto die misschien nog wel beter is dan de Vanquish en de DB9. Ook onze eigen geheim agent, The Stig, mag proberen hoe snel hij de prachtige DBS rond het circuit kan sturen.
 
Jennifer Saunders is deze week onze Star in the Reasonably Priced Car. Als je nog nooit in een deuk hebt gelegen om Absolutely Fabulous, dan kunnen wellicht haar rijprestaties in de Chevrolet Lacetti je goedkeuring wegdragen.
 
Kijken dus, zondag om 21.00 uur op BBC2…
 

Reacties