Probeer dit eens. Wacht tot het donker is, zet alle lampen in je huis uit en probeer zo snel mogelijk van de keuken naar de slaapkamer, de badkamer en weer naar de keuken te rennen. Strooi voor de gein wat rommel op de vloer. Als je dom genoeg bent om dit daadwerkelijk te proberen, pronk je nu met een fijne buil op je knar. Het punt van deze exercitie komt direct aan het licht: zicht is fijn. Helaas betreden genoeg druiloren elke dag het schemerige, mistige of ronduit donkere wegennet zonder licht. Dus: bestuurders van Nederland, verenig u in zichtbaarheid en baad in het licht. Xenon-, led- of halogeenverlichting, het maakt niet uit.

Welke genadeloze straf?

Met lieve woorden komen we er niet. Dit soort mensen zijn enkel te corrigeren met heftige maatregelen. Daarom moet elke overtreder bestraft worden met de zwaarste straf denkbaar, vindt de TopGear Partij. Afhankelijk van hoe donker het buiten was ten tijde van de overtreding moet de crimineel één tot zes maanden verplicht in een Fiat Multipla rijden waarvan de zijruit nét niet goed sluit. De verwarming kan enkel uit of op standje vier. De geknakte antenne ontvangt geen enkele zender zonder ruis. Bluetooth, een aux-ingang of airconditioning? Niets van dat. Vanzelfsprekend kunnen de lampen van de Multipla niet uit. Bij veelplegers wordt een surrogaat-schoonmoeder op de bijrijdersstoel geïnstalleerd die jouw rijstijl bekritiseerd.

En de dagrijverlichting?

Dagrijverlichting maakt het probleem erger. De nietsvermoedende droeftoeter ziet in het donker een goed verlichte weg, waardoor het lijkt of de dimlichten aanstaan. Voor het achteropkomende verkeer ben je een donkere vlek en een praktijktest voor de airbags. Een bijkomend probleem is dat de ledverlichting nog feller is dan een kortpittige dame wiens kortingsbon geweigerd wordt bij de Xenos. En waar dimlicht een lichtbeeld heeft, schijnt de dagrijverlichting gewoon maar wat in het rond. In de meeste gevallen recht in je oogballen.

Dus mocht je zelf geen helder licht zijn, zet je verlichting dan altijd aan. Dan zit je altijd goed. Stem TopGear Partij!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear