Autosport

Sinds er auto’s bestaan, bestaat er autosport. Wie komt het verst, wie kan het snelst, wie durft het meest, wie houdt het ‘t langst vol? En dat met alles dat drie of meer wielen heeft.

Voor de Formule 1 hebben we een apart hokje, daarover lees je hier het meest. Maar voor alles over Le Mans, Formule E, WRC, WTCC, Dakar, BTCC, DTM of allerlei vage lokale initiatieven lees je op deze pagina. Pikes Peak, Baja 1000, Mille Miglia. We noemen er eens wat. Indy 500, kan ook. We houden niet alle races, uitslagen en standen bij maar filteren voor jou wat echt leuk is.

Zelf aan autosport doen is het leukst

Daarnaast doet TopGear ook aan autosport en kruipen we vaak zelf achter het stuur van een of ander snel apparaat. Want dat is toch het allerleukst, zelf rijden. Of het nu gaat om bijzondere, nieuwe racewagens, een particulier race-initiatief, een rally aan de andere kant van de wereld. Maakt ons niet uit.

Zo lees je hier over de meest idiote recordpogingen – die gelukkig niet al te vaak plaatsvinden. Het draait toch vooral om circuits, pistes en parcours. Zie onze pagina’s als een actuele samenvatting van de autosport.

Laad meer