Dat je als teambaas van een F1-team goed boert, laat Toto Wolff wel zien. Nog niet zo lang geleden werd Wolff opgenomen in een lijst met sportmiljardairs. Met een deel van dat geld kocht Wolff ooit een Mercedes 300 SL. Ook als de baas van McLaren Racing doe je het financieel niet onaardig. Dat is wel te zien aan de indrukwekkende autoverzameling van Zak Brown.

Brown deelt zijn collectie met de baas van United Autosports, Richard Dean. In de garage met meerdere verdiepingen beland je in een paradijs aan historisch racers. Van Can-Am-raceauto’s tot de F1 en Indycar. En iedere auto heeft zijn eigen verhaal. Zo staat er ook een kart uit 1981 waarmee Ayrton Senna het fundament legde voor zijn succesvolle F1-carrière.

Voor ieder wat wils

Daarnaast staat de McLaren MP4/6 van Senna uit 1991 ook in de autoverzameling van Zak Brown, alleen is die op het moment van filmen afwezig. Ook spotten we in de achtergrond de Lotus 79 van Mario Andretti. Een andere F1-legende is de Williams van Nigel Mansell uit 1987. De Britse coureur moest toen teamgenoot Piquet voor zich dulden, maar won wel overtuigend het constructeurskampioenschap.

Over Mansell gesproken, na zijn kampioenschapsjaar in de F1 verhuisde hij in 1993 naar Amerika. Daar ging hij racen in de Indycar. In dat eerste jaar won Mansell ook daar het kampioenschap. De Lola-Ford van het team Newman-Haas staat ook bij Brown in de garage. Wat opvalt, is dat de Indycar van toen verdacht veel weg heeft van de F1-auto van Haas van dit jaar.

Fans van overige autosportklasses kunnen hun hart ophalen met de Ford Capri 3100 RS. En wat te denken van de NASCAR-auto van Dale Earnhardt uit 1984. Daniel Ricciardo mocht in 2021 nog in die Chevrolet rijden op het Circuit of the Americas. En dan missen we er waarschijnlijk nog een aantal. Brown schijnt ook nog eens met de klassiekers te rijden. Een man naar ons hart, die Zak Brown.

De geweldige autoverzameling van McLaren Racing-baas Brown

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear