Waar andere celebraties er alles aan doen om zo onherkenbaar mogelijk door het verkeer te komen, doen anderen er juist alles aan om gezien te worden. Mercedes-teambaas en pompernikkel-fijnproever Toto Wolff maakt deel uit van die laatste groep. Of is er meer aan de hand? We zien hem hier met geopende vleugeldeuren flaneren door de straten van Monaco in zijn Mercedes 300 SL Gullwing.

In de auto voor hem, een Mercedes E-klasse Cabrio, is professionele apparatuur aanwezig om de teambaas te filmen. Het zou kunnen dat het hier gaat om opnames van het nieuwe seizoen Drive to Survive. Wat je misschien nog niet wist over de koptelefoonslopende Oostenrijker is dat hij één derde van de aandelen van het Mercedes F1-team bezit. Je zou het dus ook kunnen zien als een auto van de zaak.

De 300 SL is een homologatiemodel van de 300 SLR, de eerste racende silberpfeil na de Tweede Wereldoorlog. Doorgaans gaat de 300 SL Gullwing voor niet minder dan 1 miljoen euro onder de hamer. Onder de lange motorkap ligt een 3,0-liter zes-in-lijn motor die 215 pk en 275 Nm koppel produceert. Niet al te lang geleden kwam de nieuwste SL uit.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie