Na jaren waarin Toyota schouderophalend om zich heen keek en nergens concurrentie bespeurde, besluiten autobouwers nu massaal om zich in te schrijven voor de LMDh-raceklasse (Le Mans Daytona hybrid). De hypercar-klasse zag al eerder Ferrari, BMW en Porsche toetreden. Wie ook een stuk van de Le Mans-taart wil is Lamborghini: zij sturen alvast een plaagplaatje van hun nieuwe racer de wereld in.

De auto heet het Lamborghini LMDh Prototype en is de tweede hybride-Lambo ooit, na de Sián. De V8 twin-turbo hybridemotor produceert 681 pk en is gemaakt door de raceafdeling van Lamborghini, Squadra Corse. Volgens Lamborghini past deze stap in de hybride hypercar-klasse bij de overgang naar hybridetechnologieën binnen het merk.

Lamborghini doet het niet alleen

Voor de bouw van deze auto heeft Lamborghini wat andere bedrijven erbij betrokken. Zo verzorgt Bosch Motorsport de elektromotor en komt de batterij van Williams Advanced Engineering. De hybride versnellingsbak komt van Xtrax en de koolstofvezel onderdelen van HP Composites. Het Lamborghini LMDh Prototype staat op een platform van Ligier Automotive. Je kent ze van hun 45-km/u autootjes, maar ze hun autosporttak reed twintig jaar lang mee in de Formule 1.

De auto weegt 1.030 kilo zonder brandstof en coureur aan boord. Hij moet straks met 340 km/u over de lange rechte stukken van Le Mans kunnen rijden. Op 10 en 11 juni zal het Lamborghini LMDh Prototype zijn opwachting maken op de startgrid op het Circuit de la Sarthe. Voor het zover is, zullen we vast nog een beter beeld te zien krijgen van deze woeste hypercar-racer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)