We zijn bijna contractueel verplicht om te openen met het feit dat Porsche de 24-Uur van Le Mans maar liefst 19 keer ronduit heeft gewonnen, waardoor ze flink uitlopen op Audi (13) en Ferrari (9). Dit is dan de auto die het magisch nummer 20 moet aantikken. Je kijkt naar het prototype van de Porsche 963 LMDh.

Het daadwerkelijke racedebuut van de Porsche 963 LMDh is in 2023, maar het team zal later dit jaar een ‘niet-competitieve generale repetitie’ houden voor het hybride prototype tijdens de laatste WEC-ronde in Bahrein. Voor spek en bonen dus, maar kijk er niet van op als deze Porsche het de concurrentie al knap lastig gaat maken.

Specificaties Porsche 963 LMDh

De enige technische details die zijn vrijgegeven, zijn het vermogen van 681 pk en dat het chassis van Multimatic komt. De motor is een 4,6-liter biturbo V8 van Porsche zelf, die is gebaseerd op die van de fenomenale 918 Spyder. Die motor deelt zelf DNA met de RS Spyder-racewagen uit de jaren negentig. Het hybride element van de aandrijflijn is afkomstig van Bosch, Williams Advanced Engineering en Xtrac.

Het design is geïnspireerd door ‘de zegevierende 956 en 962 klassiekers uit de jaren tachtig’. De doorlopende achterlichten op de Porsche 963 LMDh zijn een knipoog naar de huidige 911. De Porsche 963 LMDh voldoet aan de reglementen van de WEC en de IMSA, wat betekent dat de auto de 24 Uur van Daytona, 12 Uur van Sebring en natuurlijk Le Mans zal trotseren. In samenwerking met Team Penske worden vier 963’s gebouwd en in de eerste helft van 2022 is al bijna 8.000 testkilometers gereden.

Porsche heeft er vertrouwen in

‘Onze nieuwe Porsche 963 LMDh moet de erfenis van legendarische modellen zoals de 917, 935, 956, 962 en 919 voortzetten’, zegt Thomas Laudenbach, vice-president van Porsche Motorsport. ‘Ik ben er zeker van dat we goed gepositioneerd zullen zijn als het gaat om technologie en we hebben ook de relevante teamstructuren gecreëerd om ons klaar te stomen voor overwinningen in de spannende competitie tussen veel fabrikanten en verschillende concepten.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)