In 1883 kwam een vulkaan op het Indonesische eiland Krakatau spectaculair tot uitbarsting. De explosie was zo hard dat mensen op tientallen kilometers afstand er gescheurde trommelvliezen aan overhielden. De klap werd zelfs duidelijk gehoord op eilanden die meer dan 5.000 kilometer westelijker in de Indische Oceaan liggen. De Range Rover Sport SVR en Jaguar XE SV Project 8 maken méér herrie. Zeker weten.

We verwachten eigenlijk dat onze collega’s met van pijn vertrokken gezichten hun oren bedekken als we de Project 8 starten. Lawaai, daar gaat het bij deze twee auto’s om. Rauw, buitensporig lawaai dat altijd een grijns op je gezicht tovert, ongeacht de situatie.

Comfortabel, snel en wát een geluid

Ja, ze zien er waanzinnig uit en ze worden voornamelijk bestuurd door lieden wier huizen van nep-Romeinse zuilen zijn voorzien. En misschien zijn ze in termen van snelheid niet van hetzelfde niveau als sommige van de auto’s die hier aanwezig zijn (ondanks alle inspanningen van JLR). Maar allemachtig, een mens wordt er vrolijk van.

Het is ook veel makkelijker om vrolijk te zijn als je warm en droog zit, in plaats van in een Ariel-skelet. Als je van theatraal vertoon houdt, dan is dit de ultieme combi. Maakt een waanzinnig geluid, gaat bizar hard, ziet er volkomen belachelijk uit. Anderen zullen je haten, maar je kunt ze altijd keihard overstemmen.

Wil jij lezen hoe andere sportwagen/SUV-combinaties het deden, zoals de Porsche Cayenne turbo en GT3 RS? klik dan hier.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie