Als het licht in de pitstraat op groen gaat voor de 1e vrije training van de GP van Miami 2022, gaan vrijwel alle coureurs de baan op om dit nieuwe circuit te verkennen. Omdat de coureurs steeds meer rubber op het asfalt achterlaten, worden de rondetijden sneller en sneller.

Verstappen zoekt al iets te snel de limiten op en raakt daarbij lichtjes de muur met zijn wiel. Het is echter niet hard genoeg om schade te veroorzaken. Hij is niet de enige die een foutje maakt, want we zien meerdere coureurs achterstevoren staan of iets buiten de baan gaan. Bottas spint op de verkeerde plek en zijn Alfa Romeo glijdt met de achterkant de muur in. Daardoor krijgen we even een rode vlag.

Na de rode vlag hebben de Ferrari’s moeite om een snelle tijd neer te zetten. Eerst zien we Sainz spinnen en een setje zachte banden naar de gallemiezen helpen. Leclerc maakt ook een paar foutjes waardoor hij zijn rondes af moet breken. Met nog twee minuten te gaan schiet LecLerc toch nog naar de top van het rondetijdenbord. En zelfs Russell weet de tweede tijd te rijden. Reken er maar op dat de top vijf er in de tweede training anders uitziet.

1e vrije training van de GP van Miami 2022

  1. Charles Leclerc
  2. George Russell
  3. Max Verstappen
  4. Sergio Pérez
  5. Pierre Gasly

Hoe laat begint de F1 in Miami? De Nederlandse tijden

Vrijdag 6 mei 2022
2e vrije training: 23:30 uur – 00:30 uur

Zaterdag 7 mei 2022
3e vrije training: 19:00 uur – 20:00 uur
Kwalificatie: 22:00 uur – 23:00 uur

Zondag 8 mei 2022
Race: 21:30 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)