Ben je nog te jong om je eigen bedtijd te bepalen? Gefeliciteerd, TopGear geeft je bij deze toestemming om dit weekend langer op te blijven. Formule 1 reist namelijk af naar Florida voor de allereerste GP van Miami. Omdat tijdsverschil een dingetje is, begint de F1 in Miami wat later dan je normaal gewend bent. In dit geval moet je de avonden vrij houden. En als je maandag vroeg op moet, duimen we voor je dat er niet teveel rode vlaggen komen.

Verwacht dat je veel teams en coureurs iets speciaals zullen doen met hun kleurstellingen voor deze GP. Zo onthulde Max Verstappen al een speciale helm voor dit weekend. In het circuit zelf is een neppe haven gemaakt waar jachten op een soort zeil met waterkleur liggen. Amerika op z’n best.

Van het circuit zelf kunnen we behoorlijk wat inhaalacties verwachten, ook al is het een vrij smal stratencircuit. Er zijn twee lange rechte stukken richting bocht 11 en richting bocht 17 waar inhalen met hulp van DRS zeker mogelijk moet zijn. Via onderstaand Tweet van F1 kun je zien waar we het over hebben.

Verstappen zal in Miami nog meer puntjes van Leclerc proberen af te snoepen. Welke auto het snelst gaat zijn rond het Hard Rock Stadium is nog niet te zeggen. Niet alleen is dit een gloednieuw circuit waar alleen in de simulator gereden is, ook de ontwikkeling van de auto’s gaat alsmaar door. Degene die de sterkste upgrades voor de auto meeneemt, kan zomaar weer een voorsprong pakken.

Hoe laat begint de F1 in Miami? De Nederlandse tijden

Vrijdag 6 mei 2022
1e vrije training: 20:30 uur – 21:30 uur
2e vrije training: 23:30 uur – 00:30 uur

Zaterdag 7 mei 2022
3e vrije training: 19:00 uur – 20:00 uur
Kwalificatie: 22:00 uur – 23:00 uur

Zondag 8 mei 2022
Race: 21:30 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)